Yerinde Araç Bakımı Nasıl Yapılır? Eğer bir araç sahibiyseniz ya da uzun süreli araç kiralamayı düşünüyorsanız bu araçların bakımının nasıl yapılacağını bilmeniz ve periyodik olarak bakım yaptırmanız gerekiyor.
Yerinde Araç Bakımı Nasıl Yapılır?
Periyodik bakımları düzenli şekilde yapılmış bir araçla trafiğe çıkmak hem araç sahibinin hem de diğer araçların güvenliği açısından önem taşır. Yerinde Araç Bakımı Nasıl Yapılır? Aynı zamanda düzenli olarak bakım yaptırmak aracın ömrünü uzatır.
Periyodik Bakım Nedir?
Periyodik bakım motorlu araçlarda sürücünün ve otomobilin sürüş güvenliğini sağlamak için önemli parçaların belirli periyodlarda kontrol edilmesi, gerekli bakımların yapılması, eski ya da arızalı parçaların değiştirilmesi işlemlerin tümüne verilen isimdir.
Araçlarda zamanla meydana gelen ve sürücüler bakımından fark edilmeyen ufak çaplı arızalar zamanla büyük sorunlara yol açabilmektedir. Bu sorunlara yol açacak problemlerin önceden ortadan kaldırılması için araçların düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir.
Periyodik Bakım Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?
Araçların bakım periyotları üretici firmalar tarafından belirlenmektedir.
Yerinde Araç Bakımı Nasıl Yapılır? Bu süreler genelde 1 yıl veya 10-15 bin km, 20-25 bin km, 30-45 bin km olarak belirlenmektedir.
Periyodik Bakım Neleri Kapsar?
Periyodik olarak bakım zamanlarında araçlardaki filtreler, ayarlar, sıvılar ve mekanik parçaların kontrolleri ve bakımı, gerekli durumlarda değişimi yapılır.
Motor Yağı ve Yağ Filtresi Değişimi
Motor yağı araç motorunun çalışmasından kaynaklanan ısı değişimleri ve mekanik parçaların sürtünmesinden kaynaklı aşınmalardan korunmak ve araç motorunun arızalanmaması için gereklidir. Bu nedenle periyodik bakımlarda mutlaka araç motorunun yağ filtresi temizlenir yağı yenilenir.
Hava Filtresi Kontrolü ve Değişimi
Hava filtresi motorun yanma odasına giden havanın filtrelenmesi, atıkların motora ulaşamaması ve bu bölüme herhangi bir parçanın girmemesini sağlar. Bu nedenle periyodik bakımlarda mutlaka hava filtresi değiştirilir.
Polen ve Klima Filtresi Kontrolü ve Değişimi
Araçta havalandırmanın düzgün şekilde yapılması sürücülerin sağlığı açısından önemlidir. Bu nedenle klimanın doğru ve temiz çalışmasını sağlayan polen filtresi kontrol edilir gerekli olursa değiştirilir.
Yakıt Filtresi Kontrolü ve Değişimi
Araca konulan yakıttan en yüksek verimi alabilmek ve konforlu bir sürüş yapmak için yakıtın temiz olması içerisinde istenmeyen parçalar olmaması gerekir. Periyodik bakımlarda bu nedenle yakıt filtreleri kontrol edilir ve gerekli olduğu durumlarda değiştirilir.
Lastik Bakımı
Sağlıklı lastiklere sahip olmak sağlıklı bir sürüş sağlar. Periyodik bakım sırasında lastiklerdeki balans ve ön düzen ayarı yapılır.
Yerinde Araç Bakımı Nasıl Yapılır? Bununla birlikte nitrojen dolumu, basınç ve lastik aşınmaları kontrol edilip bakımları yapılır.
Akü Bakımı
Akü bağlantı kabloları, elektrolit seviyeleri, kutup başı bakımı ve akü voltajı mutlaka kontrol edilir. Tüm bu bakımlar öncesi, oto yedek parça talep ederseniz
Ford yedek parça alanındaki işlerimizi ve tedarik gücümüzü fark edebilirsiniz.