HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Tüvtürk Muayeneyi Geçmek İçin 10 Temel Kural

30-11-2022 14:54
Tüvtürk Muayeneyi Geçmek İçin 10 Temel Kural
Tüvtürk Muayeneyi Geçmek İçin 10 Temel Kural Trafiğe çıkan her aracın belirli aralıklar ile muayeneye girmesi zorunlu kılınmıştır. Araç muayenesi sürücülerin, araçların ve trafikteki diğer canlıların güvenliği için önemli olmakla beraber ticari araçlarda her yıl binek araçlarda ise iki yılda bir yapılması gerekmektedir. Periyodik muayene dışında araç muayenesi devletin zorunlu tuttuğu bir denetim olmaktadır.

TüvTürk Araç Muayenesi Nedir?

Trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların teknik yeterliliklerinin muayene edilerek yolcu ve trafik güvenirliğine uygun olup olmadığının tespit edildiği denetime araç muayenesi adı verilmektedir. Karayolları trafik kanununun 34. maddesine göre araçların muayene yapılması zorunlu olmaktadır. Bu anlamda yetkili kuruluş ise TüvTürk olmaktadır. 

Araçların eksiksiz olarak muayene yapılması sadece sürücülerin değil ailesinin ve diğer tüm canlıların hayatı ve güvenliği için çok önemlidir. Bununla beraber sağlıklı olan her araç bütçeye de artı kazanç sağlamaktadır. Tüvtürk Muayeneyi Geçmek İçin 10 Temel Kural Düzenli olarak muayene edilen araçlarda kusurlardan dolayı oluşan kazalar azalmaktadır. Trafikte ise can güvenliği artmaktadır. Bu nedenle bilinmelidir ki periyodik olarak araç muayenesi her vatandaşın görevi olmaktadır.

TüvTürk Muayeneyi Geçmek İçin 10 Temel Kural

TüvTürk araç muayenesinden geçmek için araç sahiplerinin bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Buna göre TüvTürk Muayeneyi geçmek için gerekli 10 temel kural şunlardır: 

- Araçların ön ve arka aydınlatma sistemleri, iç aydınlatma, geri vites lambası ve sinyallerin hasarsız bir şekilde çalışır olması gerekir.

- Basıldığı tarih itibari ile gerekli şartları sağlayan plakaların hepsi kusursuzdur. Mühürlü hologramı olsa dahi yetkili kurum tarafından basıldıktan sonra harf ve karakterlerin boya ile değiştirilmesi, plakadaki karakterlerinin okunmaması için çivi, vida gibi her türlü izinsiz müdahale ağır kusur olarak değerlendirilmektedir.

- Ön camlarda görüşü engelleyebilecek herhangi bir çatlak kırık olmaması gerekir. Ön ve arka cam yıkama sistemlerinin çalışır olmasının yanı sıra aynaların da hasarsız olması gerekir.

- Emniyet kemerlerinin tam çalışır durumda olması gerekir.

- Lastiklerde yarık, yırtık olmamalıdır. Lastik diş deriliği binek araçlarda 1,6 mm'den az olmaması gerekir.

- Araca CNG, LPG ve LNG monte ettirildi ise tadilat muayenesi ruhsata işlenmiş olması gerekir.

- Traktör römorkları, römork, yarı römork ve kamyonların arka kısmında uygun işaret levhasının takılı olması gerekmektedir.

- Minibüs ve otobüslerin sahipleri, araçlarda acil çıkış levhalarının gerektiği sayıda acil çıkış çekicinin bulunması gerekir.

- Römork, yarı römork ve kamyon arkasında ve yan kısmında boylamasına uygun reflektif şeritlerin takılı olması gerekir.

- Borçlu olan araçlara randevu verilmemektedir. Tüvtürk Muayeneyi Geçmek İçin 10 Temel Kural Bu nedenle muayene öncesinde trafik cezası, motorlu taşıt vergisi veya otoyol borcunun olup olmadığı sorgulanmalıdır. ve Firmamız otoyedekmarket.com olarak sizlere Opel yedek parça sağlıyoruz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.