HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Otomobilde Devir Alma Problemleri

12-04-2023 13:49
Otomobilde Devir Alma Problemleri
Otomobilde Devir Alma Problemleri Araba Neden Devir Almaz? Araba motorunda bulunan silindirlerin her bir dakikada bir yaptığı eyleme verilen teknik isimdir. Araba motorunun kontrolü isminden de anlaşılacağı üzere kontrol ünitesi tarafından yapılır. Araca binince gaz pedalına basıldığı zaman aracın devir göstergesi silindirlerin hareketleriyle hızlı bir şekilde yükselmesi gerekirken yükselmiyor hatta hiç bir hareketlilik olmuyor gibi araç hakkında bir şikayetiniz var ise çoğu zaman sorun aracın en sağlam yerlerinden biri olan motorunda değil de, motoru destekleyen ve genel olarak da araçla alakalı kullanıcıların problem yaşadığı destek parçalarında olabilir. Çünkü motorun destek parçaları kaput içinde gerçekleşen bazı arızalar sebebiyle aracın  kendisini koruma durumuna alması olabilir.

Otomobilde Devir Alma Problemleri

Gaza Basmaya Rağmen Devir Almıyor Gaz pedalına basılmasına rağmen araba motoru gaz yemiyor ve devir yükselmiyorsa aşağıda sıralanan nedenlerden bir tanesi ya da birkaçı aracınızın motorunda var olabilir ve bu sebeple araba geçmesi gereken üç bin devri geçmiyor hatta hiç bir hareketlilik göstermiyor da olabilir. Aşağıda madde madde olarak verilmiş olan kontrol edebileceğiniz noktaları hızlıca kaputu açarak her hangi bir tamirciye gitmeden kontrol ederek araçtaki sorunu tespit edebilirsiniz. Kullandığınız araç ister LPG ile çalışsın isterse de Benzin ile ya da Dizel ile çalışan bir araç olsun sonuçlar ve sebepler hiç mi hiç değişiklik göstermez. Yakıt türüne ya da her hangi bir ayrıma bakılmaksızın tüm araçlarda tespit edilen noktalar da sonuçlar da farklılık göstermez.

1) Motorun içindeki soğutma suyunun seviyesini kontrol edin.
2) Motorun yağ dolum yeri ve yağ kontrol çubuğuna bakın. 
3) Turboda da yağ kaçakları var mı diye kontrol edin.
4) Yağ basıncını da kontrol edin, gerekenden daha düşük olabilir.
5) Aracın şarjı gereğinden çok yüksek miktarda da olabilir.
6) Ateşlemede arıza yaşanıyor olabilir.
7) Yakıt sisteminde de belli başlı sorunlar olabilir.

Sırasıyla Yapılacak İşlemler

Manuel olarak kontrol edilebilecek noktaları kontrol etmenizin ardından ( motor yağı ve motorun soğutma suyu gibi kaputu açıp kendinizin de kolayca kontrol edebileceğiniz noktalar) ve yaptığınız kontrollerin sonucunda bir sıkıntı bulduysanız tespit ettiğiniz sıkıntıları kendi başınıza gideriniz ve hemen sonra arabanın devir almama sorunu çözülür. Kendi tekniklerinizle yaptığınız işlemlere rağmen problem çözülmez ve hala araç gaz pedalına basmanıza rağmen devir alma konusunda sıkıntı çekiyor ise genel olarak sizin kendi başınıza yapabileceğiniz pek de bir şey kalmamıştır. Bu aşamadan sonra atılacak en iyi adım aracınızı bir tamirci dükkanına götürüp de işi araba konusunda uzmanlaşmış ustalara bırakmaktır. Oto tamir ustası ise arabanızı teslim aldıktan hemen sonra bir OBD sistem cihazı yardımı ile araç motorunu kontrol ünitesine bağlar ve arıza tespiti yapmak için OBD cihazı ile arıza kodlarını okutur. Sonrasında problemin kaynağına iner. Otoyedekmarket.com ile sizlere Peugeot yedek parça ihtiyaçları için orijinal parçalar burada.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.