HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Otomatik Araba Nasıl Sürülür?

01-07-2022 11:40
Otomatik Araba Nasıl Sürülür?
Araba Nasıl Sürülür Otomatik Otomatik vitesli arabalarda vites değiştirmek, manuel araçlara göre daha rahattır ve trafiğin yoğun olduğu kalabalık şehirlerde  daha fazla tercih edilmektedir. Son zamanlarda manuel vitesli arabalara göre daha sık çok edilen otomatik vitesli arabalar nasıl kullanılır sorusu özellikle yeni sürücü adayları tarafından merak ediliyor. İlk olarak manuel vitesli arabalarda yer alan sırasıyla soldan sağa doğru  debriyaj, gaz ve fren pedallarından, debriyaj olmayan araçlarda gaz ve fren pedalı olmak üzere iki adet pedal otomatik araç sisteminde yer alıyor.

Otomatik Araba Nasıl Sürülür?


Özellikle araç trafiğinin ve trafik akışının yoğun olduğu kalabalık şehirlerde ve yollarda kullanılan otomatik vitesli araçlarda, aracın stop etmesi, Araba Nasıl Sürülür Otomatik yeni ehliyet alıp araç kullanmaya başlayan kişiler için fazlasıyla büyük bir sorun oluşturuyor ve bu olayın sürekli yaşanması ileriki zamanlarda araç sürücüsünün trafiğe çıkması konusunda stres ve korku hissine kapılmasına sebep oluyor. Bu durumun psikolojik olarak kişisel bozukluğa sebep olabilir.

Otomatik araba kullanırken debriyaj kullanma gereği duyulmaması ve aracı stop ettirme durumlarının yaşanmaması sebebiyle yeni araç kullanmaya başlayanlar, otomatik vitesli araçları, manuel araçlara göre daha rahat kullanabiliyor.

Otomatik Vites Ne Demek?


Vites, araçların hızlarına göre ve çekiş gücünün ayarlanması için helis dişlilere verilen addır. Otomatik vites ise, motorda oluşan devre bağlı olarak  helisel dişlilerin araç tarafından otomatik olarak idare edilmesi anlamına gelir. Otomatik vitesli  araç kullanabilmek için vites üzerine yerleştiren harflerin hangi anlamlara geldiğini ve nasıl değiştirilebildiğini bilmeniz yeterli olacaktır.

P-Park: Yolculuğunuzun sonuna geldiğinizde aracı park etme konumunda kullanmanız gereken vitestir.
R-Geri Gitme: Aracın ters yönde hareketini sağlamak için kullanılan vitestir.
N-Boşa Alma: Aracın bekleme esnasında boşa alma işlevi görür. Araba Nasıl Sürülür Otomatik Araç hareket eder iken kesinlikle ‘N’ vitesi konumuna getirilmemelidir. Yoğun araç trafiğinde geçirilen uzun saatlerde bekleme durumlarında tercih edilebilir.
D-Sürüş: D vitesi aracı harekete geçirip belirli hıza çıkması için kullanılır. 

Otomatik Vites Araba Nasıl Çalıştırılır?


Araç ilk çalıştırıldığı zaman vites P konumunda olmalıdır. Aracın konumuna göre R veya D vites konumuna getirilerek aracı harekete geçirebilirsiniz. Otoyedekmarket olarak vites bakımları, şanzıman gibi önemli aksamların genel eksikliklerini markası ne olursa olsun web sitemizden tedarik edebilirsiniz. Ford yedek parça isteğiniz aksesuarlar tüm isteğinizi bizlerden talep edin ayrıca Peugeot yedek parça için bizlerden yardım almanızı rica ederiz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.