HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Lpg'li Araçların Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

09-11-2022 14:35
Lpg'li Araçların Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Lpg'li Araçların Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler LPG genellikle araçlarda daha iyi yakıt verimliliği için tercih edilen yakıttır ve düzenli bakım gerektirir. Bu bakımlar yapıldığı sürece araç bozulmayacak ve yakıtı daha verimli tüketecektir. LPG bakımı pek çok kişinin göz ardı ettiği bir durumdur. Yakıt tasarrufu ve daha iyi çekiş sağlamak için araçlar tarafından tercih edilen LPG'nin bakımları gerektiğinde düzenli olarak yapılmalıdır.

Lpg'li Araçların Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu bakımda aracınızı güvenli ve ekonomik bir şekilde kullanabilmeniz için aracınız için gerekli koşulları tek tek kontrol edeceğiz. Bu bakım görevlerinin yerine getirilmemesi, aracınızda bazı motor sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle LPG bakım süreci kesintisiz olarak devam etmelidir.

LPG Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Her marka ve modelin farklı bakım rutinleri olabilir, ancak genel fikir bir aracın LPG bakımının yıllık olarak yapılması gerektiğidir. Bu bakım işi için yetkin ve bilgili bir kişi seçmeniz sadece size değil aracınıza da fayda sağlayacaktır. 

LPG'li Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekilen Hususlar Nelerdir?

LPG teneffüs ederken şamandıra ayarını değiştirmemeye dikkat edin. Oto gaz satın alırken LPG lisanslı istasyonlar tercih edilmelidir. EN589 standardında belirtilen yakıtın 89 MON olması gerektiğini lütfen unutmayın. Aracınızın bakım dönemine girdiğinden emin olun. Bu noktada çözülmeyen sorunlar daha sonra büyük masraflarla geri dönecektir. Tankın daha fazla tutabilmesi için araç ileri geri sallanmamalıdır.

Depo % 20 boş olmalıdır. LPG'yi güvenilir olmayan bir kaynaktan satın almak, LPG filtresini zamanından önce tıkayabilir. LPG dolum kapağı kirlenmemeli ve yalamamalıdır. Bir benzin deposunda her zaman çeyrek depo benzin olmalıdır. LPG doldurmadığınız zamanlarda LPG dolum kapağının kapalı olduğundan emin olunuz. Bu bir güvenlik önlemidir. Otomobillerinizin Yedek parçalarını bizlerden alabilirsiniz. Ford yedek parça tedarik konularında lideriz.

Aracı çalıştırırken veya durdururken LPG kokusu almanız normaldir. Ancak araç çalışırken LPG kokusu gelmesi normal değildir. Araç servise götürülmelidir. Kokusu geliyorsa, sigara içilmemeli, motor tamamen kapatılmalı ve elektrikli bileşenler çalıştırılmamalıdır. Başlığı kaldırın ve sızıntı olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. LPG sızarsa, dokunmayın.

Bunu yapmak soğuk yanıklarına neden olabilir. Sıralı sistemleri olmayan LPG'li araçların zaman zaman benzinle çalışması gerekiyor. LPG, çeyrek deponun altına düşmeden önce geri kazanılmalıdır. Araç tamamen ateşten uzak tutulmalıdır. Doldurma kapağı ıslanmamalı ve kendi kapağı ile kapatılmalıdır.

Otoparka giderken sıralı sistem LPG'li araçların güvenli olduğunu ve eski LPG'li araçların yasak olduğunu unutmayın. Keskin aletleri ve delici aletleri LPG deposundan uzak tutun. Simit tanklarının ömrü 10-15 yıldır. Bu kullanım süresinden sonra değiştirilmelidir.

LPG Bakımında Ne Gibi Değişiklikler Oluyor?

Bujilerin muayenesi ve değişimi, regülatör ve solenoid valf tamir takımlarının değişimi, ana hortumların ve bağlı cihazların bakımı, diyafram basınç eşitleme deliklerinin temizlenmesi, basınç düşürücülerin birinci ve ikinci kademe basınç ayarının bakımı. 10.000 km düzenli bakımda çıkar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.