HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

EGR Arızalanırsa Ne Olur?

04-10-2023 13:24
EGR Arızalanırsa Ne Olur?

EGR Arızalanırsa Ne Olur? EGR (Egzoz Gazı Yeniden Dolaşım) valfi, araçların egzoz gazlarını yeniden yakarak NOx (azot oksit) emisyonlarını azaltmayı amaçlar. EGR valfinin arızalanması, birkaç farklı soruna yol açabilir;

EGR Arızalanırsa Ne Olur?

  1. Performans Sorunları: Arızalı bir EGR valfi, motorun düzgün çalışmasını engelleyebilir. Bu, motorun düzensiz çalışmasına, güç kaybına veya hatta motorun durmasına neden olabilir.
  2. Artmış Yakıt Tüketimi: EGR sistemi, yanma sırasında sıcaklıkları düşürerek yakıt verimliliğini artırır. Arızalı bir valf, yakıt tüketiminin artmasına neden olabilir.
  3. Artan Emisyonlar: EGR valfinin amacı, zararlı emisyonları azaltmaktır. Arızalı bir valf, NOx emisyonlarının artmasına neden olabilir.
  4. Motor Aşırı Isınması: EGR, yanma odasındaki sıcaklıkları düşürerek aşırı ısınmayı önler. Arızalı bir EGR valfi, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir.
  5. "Check Engine" Işığının Yanması: Birçok modern araçta, EGR sistemiyle ilgili bir problem olduğunda "check engine" veya "motor kontrol" ışığı yanar.

EGR sistemi arızalandığında, en kısa zamanda bir uzmana danışmak ve sorunu çözmek önemlidir. Hem aracın performansını korumak hem de çevresel zararları azaltmak için bu gereklidir.

Egr nedir?

EGR (Egzoz Gazı Yeniden Dolaşım) sistemi, Egr nedir? motorlu araçların egzoz gazlarının bir kısmını tekrar yanma odasına geri yönlendirerek yanma sırasında oluşan sıcaklığın ve bu nedenle de azot oksit (NOx) emisyonlarının azaltılmasını amaçlar.

EGR'nin temel çalışma prensibi şöyledir:

  1. Motor çalışırken, yanma sonucunda egzoz gazları oluşur.
  2. EGR valfi, bu egzoz gazlarından bir kısmını alarak tekrar hava giriş sistemine ve ardından yanma odasına geri yönlendirir.
  3. Bu geri dönen egzoz gazları, yanma sırasındaki sıcaklığı düşürür. Çünkü egzoz gazları oksijen bakımından fakirdir ve yanma sırasında aşırı sıcaklık artışını engeller.
  4. Bu, azot ve oksijenin birleşerek zararlı NOx gazlarının oluşmasını engeller veya azaltır.

EGR sistemi, hem benzinli hem de dizel motorlarda kullanılır, ancak dizel motorlarda NOx emisyonlarını azaltma amacı daha belirgindir. Opel Yedek Parça için yanınızdayız. Ancak, zamanla EGR sistemi kir veya karbon birikintileri nedeniyle tıkanabilir, bu da performans sorunlarına veya diğer motor sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle düzenli bakım ve temizlik gerekmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.