Araba Neden Devirden Düşer?
03-10-2022
09:54
Araba Neden Devirden Düşer? Kullandığımız araçlardan yüksek performans almak, araç kullanıcılarına yakıt tasarrufu sağlayacağı gibi keyifli sürüş olanakları sunmaktadır. Araba Neden Devirden Düşer? Çekişten düşmüş olan bir araç kullanıcılarına maddi yönden zararlar vermekle birlikte oluşabilecek ciddi kazalara da neden olabilmektedirler.
Araba Neden Devirden Düşer?
Bu durumlarda özellikle aracın motoru, işinde profesyonel olan motor ustalarına gösterilmesi varsa sorunların giderilmesi araç sahiplerini ciddi kazalardan ve masraflardan korumaktadır.
Araçların Devirden Düşmesinin Yol Açan Önemli Sebepler?
Araçlarda meydana gelen güç kayıpları neticesinde aracın motorundan gürültülü sesler gelebilmektedir. Araba Neden Devirden Düşer? Açık bir şekilde hissedilen uğultular, araba sahibine ciddi masraflar oluşturmakta bunun yanında sürücüye psikolojik ve fiziksel sorunlara da neden olabilmektedir. Aynı zamanda motordan gelen şiddetli uğultular yüksek oranda yakıt tüketildiğini de işaret etmektedir. Aşağıda araçların devirden düşmesinin başlıca nedenleri sıra ile açıklanmaktadır;- Yakıt filtresinde meydana gelen arızalar,
- Yakıt pompasından meydana gelen arızalar,
- Ateşleme sisteminde meydana gelen arızalar,
- Vakum sızdırması, şeklinde meydana gelen arızlar,
- Araçta bulunan radyatörde meydana gelen kaçaklardan ötürü aracın su eksiltmesi,
- Lastiklerin aşınması ve lastik hava basınç sevilerinin standart oranlardan daha düşük seviyede olması,
- Araçlara uygun lastiklerin takılmaması,
- Bujilerin bakım zamanı geldiğinde kontrol edilmemesi veya değiştirilmemesi,
- Baskı balatalarında eskime mevcutsa,
- Katalitik çeviricisi arızaları, bu şekilde sıralanabilecek arızalar araçların devirden düşmesine neden olmakta ve motorda güç kayıplarına neden olmaktadır.
Devirden Düşen Araçlarda Performans Düşüklüğü
Devirden düşen araçlar ilk zamanki performanslarını yansıtamadıkları için sürücüler trafikte sorunlar yaşamaktadır. Araçların belirli periyotlarda bakımlarının yapılması gerekmektedir. Sürücüler tarafından bakım zamanı gelen araçların bakımlarının yaptırılmaması bununla birlikte kullanılan yakıtın kalitesiz olması, yağ değişimlerinin zamanında yapılmaması da araçların devirden düşmesine neden olmaktadır. Araçlarda yer alan gaz beyninin gaz ayarı belirlenen standartlarda değilse ve karbüratörhava alıyorsa devirden düşme söz konusu olmaktadır.
Aracın içinde yer alan her parça sistematik olarak birlikte uyumlu şekilde çalışmaktadır. Bu bağlamda motorda arıza oluşturabilecek her sorun araçların çekişten düşmesine neden olacaktır. LPG'li araç sahibi kullanıcılar, benzinli motorlara sahip araçlara göre araçlarının devri daha düşük olmaktadır. Özellikle dizel araçlarda devirden düşmesinin nedenleri olarak araç motorlarında dolanan hava akımlarında meydana gelen kesintiler ve hava akımında oluşan bozulmalar olarak ifade edilebilmektedir. Bunun yanında araçlara çok sayıda kişilerin binmesi ya da araçlar ile fazla yük taşınması da araçların devrini olumsuz yönde etkileyebilecek nedenler olarak sıralanmaktadır.